Contact

TIPS



 
 
  • De perfecte tuin voor putters!


foto: Peter van Graafeiland

Putters zijn mogelijk de mooiste tuinvogels met hun rode gezicht en hun tinkelende lied. Ze werden daarom vaak in kooien gehouden. Dat is natuurlijk nergens voor nodig, deze vogel is ook te bewonderen in de eigen tuin. Een paar tips voor de perfecte putter-tuin.

Meer info


 
  • Maak grijs groener!


Bestaat jouw tuin voornamelijk uit tegels? Dat kan beter! Met de campagne 'Maak Grijs Groener' willen we je inspireren om aan de slag te gaan met biodiversiteit in je omgeving. Zo zorgen we samen voor een sterke, diverse leefomgeving. 
Doe mee voor meer biodiversiteit...



 
 
  • Best LID

Regelmatig krijgt onze penningmeester van leden te horen dat ze graag hun contributie via automatische incasso zouden willen voldoen, omdat ze anders vergeten hun bijdrage over te maken. Het bestuur van Altenatuur heeft besloten om deze mogelijkheid aan te bieden aan leden die dat graag willen. Het controleren van de contributies is elk jaar behoorlijk arbeidsintensief, vandaar dat onze penningmeester Erik Gouw hoopt dat zoveel mogelijk leden hiervan gebruik gaan maken. We willen benadrukken dat het niet verplicht is.

Het formulier waarmee u de automatische incasso kunt aanvragen vindt u hier.


Illustratie: Depositphotos
 


 
  • Help de boomblauwtjes


Foto: Jan van Haaften

De boomblauwtjes zijn weg en we moeten tot april wachten om ze weer te zien. Ze zijn nu als pop in de strooisellaag. Niet alle bladeren en ander dor materiaal weghalen dus, maar zoveel mogelijk laten liggen.

 

 
  • Een tekenbeet doet meer dan je weet!




Teken zijn kleine spinachtige beestjes die leven van bloed. Ze zitten laag bij de grond tussen het hoge gras, struikgewas en bladeren. In bos, heide en ook in de tuin, in binnen- en buitenland.
 
Ben je 'in het groen' geweest? Controleer dan op tekenbeten en verwijder de teek zo snel mogelijk. In dit filmpje en ook in deze folder zie je hoe je dit doet en wanneer je de huisarts moet inschakelen. Voor kinderen is er deze handige folder.
Hoe je een tekenbeet voorkomt en meer info vind je op www.tekenweetjes.nl.