Contact

Strokenteelt; een rijke oogst!

25-07-2020
Vorig jaar introduceerde Altenatuur de 'strokenteelt'. Met teelt in stroken wissel je het poten en zaaien van gewassen in smalle stroken af. Er hoeft niet gespoten te worden en toch ontstaat er een prachtig gewas! Alles biologisch! Zaterdag 25 juli was de eerste aardappeloogst. Inmiddels is er ook op 8 augustus gerooid en geraapt!
Zaterdag 25 juli was de eerste oogstdag voor omwonenden en leden van Altenatuur om hun aardappels te komen oogsten. Vooraf had men ingetekend op een stuk grond met aardappels in de Struikwaard bij Giessen.Dit jaar zijn we begonnen met het project 'Strokenteelt Struikwaard', waar we in smalle stroken afwisselende gewassen biologisch telen. Dit maakt gewassen minder kwetsbaar voor ziektes en ongedierte. Zo'n 30 buurtbewoners hadden zich ingeschreven voor 10 vierkante meter aardappels en 20 daarvan hebben meegeholpen tijdens deze gezellige en vruchtbare oogst!
Later deze zomer zal het graan worden geoogst dat door Molen De Hoop in Veen zal worden vermalen tot meel voor onze Patrijzenmix (pannenkoekmeel).

Volgende jaar willen we dit opnieuw gaan doen. Mocht je interesse hebben, stuur ons een berichtje! altenatuur@gmail.com