Contact

Altenatuur en Almkreek gaan nauwer samenwerken

30-01-2020
Op woensdagavond 5 februari a.s. organiseren Golfpark Almkreek en Natuurbeschermingsvereniging Altenatuur gezamenlijk een voorlichtingsavond over de uitbreiding van de onderlinge samenwerking.
Golf en natuur zijn nauw met elkaar verbonden. Voor veel mensen is golf daarom een aantrekkelijke sport waarbij je het hele jaar van de natuur kunt genieten.

Tijdens de informatieavond zal een informatiebord onthuld worden, waarop te zien is dat natuurbeheer en het duurzaam onderhouden van de fairways hoog in het vaandel staat. Daarnaast is Almkreek begonnen met de verkoop van vogelhuisjes, die op 5 februari op de baan zullen worden opgehangen. 

Golfpark 'De Almkreek' wordt met zorg beplant en onderhouden, zodat vogels en insecten er volop gebruik van kunnen maken. Om de biodiversiteit van deze natuurparel uit te breiden hebben Altenatuur en Almkreek de handen inéén geslagen.In mei vorig jaar werd bij het ochtendgloren een Nationale Birdwatchingday gehouden die met het waarnemen van meer dan 40 vogelsoorten zeer geslaagd was. Op 16 mei aanstaande vindt er traditioneel getrouw weer een telling plaats.

De toegang is gratis, leden en niet-leden zijn welkom.

Het programma is als volgt:

Vanaf 19:30 uur:  Ontvangst met koffie in de Altena Lounge op Almkreek
20:00 uur: Aanvang van de presentaties:

  • Natuur en golf, door Joris Slooten
  • Introductie en activiteiten natuurbeschermingsvereniging Altenatuur, door Len Bruining (bestuurslid)
  • Vogels in Altena, door Linda van Zwet, Arie van de Herik en Wouter van Rijsbergen (Vogelwerkgroep Altenatuur)
  • De natuur op Almkreek, door hoofd-greenkeeper Marvin van Haaften en Rinus Punt (Vogelwerkgroep Altenatuur, inventarisatie vogels)

Tijdens deze avond zal ook een informatiebord gepresenteerd worden dat op Almkreek geplaatst gaat worden voor leden en bezoekers. Op het bord is informatie terug te vinden over de flora en fauna op Almkreek.

Uw aanwezigheid wordt op prijs gesteld. Aanmelden via adrienne@golfpark-almkreek.nl