Contact

De 21-Dorpen golfwedstrijd

16-08-2019
Natuurbeschermingsvereniging Altenatuur staat 31 augustus met een kraam op Golfpark Almkreek te Almkerk om aandacht te vragen voor onze vereniging. Op een ludieke manier proberen we ook geld op te halen voor onze vereniging én mensen te enthousiasmeren een vogelkastje te doneren (zie het als een tweede huis op de Golfbaan) dat op het park opgehangen gaat worden in maart 2020.
Het leuke is dat wij de Altenatuur-leden mogen uitnodigen om op die dag kennis te komen maken met de golfsport in de vorm van een clinic (proefles). We gaan putten, chippen en swingen met aansluitend een spelletje golf in de kleine baan. Ontvangst 12.00 uur, verwacht einde is rond 18.00 uur.
Leden van Altenatuur die in het bezit zijn van het GVB mogen in de grote baan een ronde van 9 holes lopen. Deelname is gratis. Kledingadvies is makkelijke (wandel-) schoenen en kleding. Opgeven voor 21 augustus bij Liesbeth van Suijlekom, liesbethvs@planet.nl of 06 - 20 138 647 onder vermelding van uw naam, woonplaats, e-mailadres en/of telefoonnummer, lid van Almkreek ja/nee, GVB ja/nee * en indien GVG ja, hcp….

*) GVB = GolfVaardigheidsBewijs
Vogels en golfbanen
Golf en natuur zijn met elkaar verbonden. Voor Almkreek, een golfbaan met 32 holes, is aardig wat grond nodig. Die grond wordt met zorg beplant, ingezaaid en onderhouden, waardoor beplanting, insecten en vogels een bijzondere plek krijgen. 
Golfers willen natuurlijk altijd een sportieve prestatie leveren, maar lopend naar de bal voor de volgende slag, is er voldoende tijd om na te denken én te genieten van de omgeving. Hetlandschap rondom Almkreek met typische Hollandse vergezichten over weilanden, sloten en boerderijen. In de lente, de waggelende eenden met hun kuikens of een zwaan die op haar nest zit te broeden.  Voor veel mensen is golf daarom een aantrekkelijke sport. Je kunt de 4 jaargetijden in de natuur van dichtbij meemaken. 

Informatie:
 
21-Dorpen golfwedstrijd, een leuke traditie op Golfpark Almkreek
 
"Samenleven is ook samen golfen;
21 dorpen lopen 9 holes en presenteren zich op Almkreek"

 
In de aanloop naar één gemeente Altena organiseerde Golfclub- ,Golfpark- en Golfacademy Almkreek vorig jaar de 21-Dorpen golfwedstrijd. Het enthousiasme bij de deelnemers was zó groot dat Almkreek besloten heeft er een traditie van te gaan maken. Vorig jaar won Meeuwen de wedstrijd. Zij zullen dit jaar er van alles aan doen om die felbegeerde trofee weer binnen te halen. Maar golfen blijft golfen. Het is volstrekt onvoorspelbaar welk dorp dit jaar met de overwinningstrofee naar huis gaat. 
 
Verbinding
 Wat is nou het specifieke van Dussen? Of van Uitwijk? Of Babyloniënbroek? Elk dorp in heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken. Zijn eigen gewoonten, uitspraken, sterkten en eigenaardigheden. Dat zal wellicht altijd zo blijven.  Om erachter te komen wat die eigenaardigheden zijn, heeft Golfpark Almkreek vorig jaar het initiatief genomen om te kijken wat men van elkaars dorp weet. Om daarachter te komen werd er een golfwedstrijd georganiseerd om zo op een ludieke wijze met elkaar kennis te maken.
  
Ieder dorp leverde en levert ook dit jaar een 'flight' bestaande uit 4 inwoners van dat dorp.
Deze worden bij deelnemers van andere dorpen geplaatst. Een (kleine) golfwedstrijd duurt ca. 2 uur … een mooie gelegenheid om de mensen met wie je loopt op een ongedwongen manier te leren kennen: je luistert naar elkaar en leert van elkaar. Wellicht heb je een gezamenlijke interesse? Tijdens zo'n wandeling is het makkelijk 'verbinden'. 
 
Omdat het wel om een wedstrijd gaat, zal er ook een overall-winnaar van de 21-Dorpentrofee zijn! Deze winnaar - een dorp - krijgt behalve eeuwige roem ook een tegel met de naam van zijn/haar dorp bij de ingang van het Golfpark. De tegel van Meeuwen ligt er al! Van welk dorp zal de volgende tegel zijn?
 
Het programma
 
 • 31 augustus 2019
 • Golfpark Almkreek, Hoekje 7B in Almkerk
 • 12.00 uur   Ontvangst met koffie en Meeuwense koek van de Witte Molen uit Meeuwen, prijswinnaar 2018
 • 13.00 uur     Welkomstwoord
 • 13.15 uur      Vertrek naar de holes in de baan (shotgun start, iedereen start tegelijk)
 • 13.30 uur Clinic onder leiding van onze golfprofessional Edwin Wesselink les en wedstrijd in de kleine baan
  • 14.00 uur    Start van de catering in de baan: o.a. Mèèuwense drup en kabeljauw 
  • 17.00 uur     Prijsuitreiking door wethouder sportzaken, Peter van der Ven aan:
    
   • Winnaar 21 dorpen wedstrijd
   • Winnaar Beat-the-pro
   • Winnaar prijs hole-in-one: auto beschikbaar gesteld door 
       Autobedrijf Bouman, Vetos uit Meeuwen 
 • Winnaar Natuurbeschermingsvereniging Altenatuur; wie de meeste ballen in het "goede doel" heeft geschoten.
 • Wij verwachten dat het programma rond 18.00 uur afgelopen zal zijn.
 
Wilt u deze middag gewoon gezellig afsluiten? Blijf dan na afloop van het programma, op eigen gelegenheid, lekker eten in de brasserie. Van tevoren reserveren is fijn, maar niet noodzakelijk. 
 
Sponsoring in menskracht en financieel
 Met elkaar maken we een groot succes van deze ongedwongen, sportieve middag. Doel is het verbinden van de 21 dorpen van Altena. Het Golfpark, de Golfclub en de Golfacademy van Almkreek nemen het initiatief en de organisatie van deze middag voor hun rekening. Om het idee van verbinden te benadrukken en mogelijk te maken vragen wij ook hulp van anderen: 
 • Wij vragen bedrijven uit de gemeente Altena ons te sponseren.
 • Wij vragen lokale media ons een platform te bieden om aan deze middag de nodige bekendheid te geven.
 • We nodigen de media uit om verslag te doen van deze 21-Dorpen golfwedstrijd
 
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Liesbeth van Suijlekom;
liesbethvs@planet.nl  06-20138647