Contact

Wethouder Van Vugt ontvangt Informatiemap

13-11-2020
Roel Wigman heeft de informatiemap 'Samen maken we Altena natuurlijker' aan wethouder Roland van Vugt overhandigd. Huishoudens die verhuizen naar of binnen Altena ontvangen het pakket gratis thuis.


De informatiemap 'Samen maken we Altena natuurlijker', die de Werkgroep Natuurinclusief Altena heeft gemaakt is ontwikkeld door Kim Renders, Hank Schuitmaker, Jan van Duren, Jan van Haaften en Roel Wigman. Zij hebben de teksten voor de map geschreven. Daarna heeft Mirjam van de Lande er een prachtig geheel van gemaakt.

Het infopakket bevat tips en ideeën om huis, tuin of balkon groen in te richten. Ook bevat het een bon voor een boom of struik en een vogelhuisje of insectenblok.
Een groene, natuurlijke omgeving heeft veel voordelen. Water kan beter weg, wat wateroverlast vermindert. Tijdens hete zomers zorgt het voor verkoeling. Dieren vinden er voedsel, of een schuilplek.

Wethouder Roland van Vugt: "Wat een mooi initiatief van Natuurinclusief Altena. Ik hoop dat het inwoners inspireert hun tuin of balkon te vergroenen. Zo werken we samen aan een duurzaam, klimaatbestendig Altena."

Het informatiepakket wordt ondersteund door Gemeente Altena, Waterschap RivierenlandWoonlinieWoonservice Meander en Woonstichting Land van Altena.

Wilt u het ook bekijken en/of lezen? Ga dan naar www.natuurinclusiefaltena.nl.
Veel plezier en inspiratie!

Natuurinclusief Altena is een werkgroep van Altenatuur.