Contact

Kijkt u mee?

16-03-2020
Zijn de nestkasten in Sleeuwijk al bezet?


Sleeuwijk.
Afgelopen winter zijn er door Natuurinclusief Altena (NiA) en de gemeente Altena, circa 100 nestkasten opgehangen aan de vele eikenbomen die Sleeuwijk rijk is (Eikenlaan, Rijksstraatweg, Transvaal, Deltaweg en het Vlietparkje). Dit is gedaan in het kader van het natuurlijk bestrijden van de Eikenprocessierups, waar het afgelopen jaar veel overlast door ondervonden is.

Nu het mooie weer langzaam weer op gang komt en de vogeltjes ook weer beginnen met nestelen, rest ons alleen nog de vraag: Zijn de nestkasten nu ook daadwerkelijk bezet?

 

NIA heeft links en rechts van wandelaars geluiden opgevangen, dat de nestkasten drukbezocht worden, maar hoeveel en waar? Wij vragen u om hulp!

 

Als u ziet dat een nestkast bezocht wordt, of bezet is, meld het ons dan alsjeblieft. Dit doet u door een e-mail te sturen naar natuurinclusiefaltena@gmail.com. Vermeld dan de straat en het kastnummer (zie foto; onder op de nestkasten zit een witte sticker, hierop staat een nummer, bv: EW 26 K3), samen met wat voor vogel in de kast zit en wanneer u hem voor het eerst heeft waargenomen, hoe vaak etc.

 

Alle info die u kunt geven is welkom! 

Voor meer informatie over het project kunt u kijken op https://www.natuurinclusiefaltena.nl/projecten.html of op www.altenatuur.nl.

Op de foto:
Het numer van de kast: EW 26 K3 
In dit geval betekent KM dat het  een kast voor een koolmees is.