Contact

Agenda : - Lezing 'De Nederlandse amfibieën, met speciale aandacht voor Heusden en Altena'

Categorie: Lezing
Data:
21-03-2024
20:00 - 22:30
Locatie: fort Giessen, Giessensesteeg 2, 4283 HP Giessen

Lezing 'De Nederlandse amfibieën, met speciale aandacht voor Heusden en Altena'
Jeroen van Delft, Stichting RAVON

Donderdag 21 m
aart :Plaats: Fort Giessen; aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. 


In Nederland en zeker ook in Noord-Brabant, komen veel interessante en deels ook zeldzame amfibieënsoorten voor. Het gaat om diverse soorten salamanders, kikkers en padden.
Aan de hand van een powerpointpresentatie met prachtig fotomateriaal vertelt Jeroen van Delft ons deze avond veel wetenswaardigheden over deze dieren. Hoe herken je ze? Hoe leven ze en wat is hun verspreiding in Nederland en Noordwest-Brabant? Hoe kun je ze een handje helpen als vrijwilliger of natuurbeheerder? Ook zal hij ingaan op het nut van het verzamelen van verspreidingsgegevens en van monitoring en u op weg helpen om ook zelf waarnemingen van deze bijzondere dieren door te gaan geven. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Het belooft een interessante en geanimeerde avond te worden!


 
Jeroen van Delft komt uit Waalre en kent de Brabantse natuur goed. Als bioloog werkt hij bij Stichting Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland (RAVON) in Nijmegen. Hij is onder meer een van de hoofdauteurs van het boek 'De Amfibieën en Reptielen van Nederland'; deel 9 in de monumentale boekenreeks 'Nederlandse Fauna'.