Contact

Natuurinclusief wonen, help jij ook mee?

09-09-2021
Aankondiging inspiratiebijeenkomsten Natuurinclusief bouwen & natuurvriendelijke tuinen
in Fort Giessen op 9 oktober 2021.
We genieten er allemaal weleens van, een zingende vogel op het dak, een fladderende vleermuis boven de tuin, of een vlinder op een geurig bloeiende plant. Zeker in de afgelopen tijd hebben veel mensen het groen in hun directe woonomgeving meer leren waarderen en zijn veel naar buiten gegaan.

Planten en dieren brengen lucht en leven in de bebouwde kom, maar die natuur is daar niet vanzelfsprekend. Het kan alleen bestaan als we deze dieren voldoende verblijfplaatsen en gebieden met natuurlijk voedsel aanbieden. Daarom is een natuurinclusieve leefomgeving een zaak van ons allemaal!Wil jij graag meer weten over hoe je jouw directe leefomgeving meer biodivers kunt inrichten?
Vogelbescherming Nederland, Zoogdiervereniging en de Provincie Noord-Brabant hebben de handen in één geslagen voor het project 'Heel Brabant bouwt natuurinclusief', waarmee we het belang van natuurinclusieve bouw, renovatie, na-isolatie en gebiedsinrichting onder de aandacht willen brengen. Ook particulieren en vrijwilligers met een warm hart voor vogels, vleermuizen en andere natuur kunnen daarbij helpen.
Daarom organiseren we informatiebijeenkomsten waarbij je leert wat een Natuurinclusieve leefomgeving inhoudt. Daarbij maak je kennis met onze website Bouwnatuurinclusief.nl -vol informatie en inspiratie over de natuurvriendelijkere inrichting van onze woonomgeving- en de website Mijnvogeltuin.nl, gericht op natuurvriendelijke tuininrichting. We willen je daarmee helpen om zelf, bij jouw in de buurt, aan de slag te gaan en anderen te betrekken!

Welke onderwerpen komen aan o.a. bod?
  • Waarom is Natuurinclusief Bouwen zo belangrijk?
  • Hoe lok je verschillende soorten vogels en vleermuizen naar je tuin?
  • Welke vogel- en vleermuiskasten zijn geschikt en waar kun je die het beste plaatsen?
  • Hoe kun je bij de verbouwing of na-isolatie van je eigen huis rekening houden met gebouw bewonende soorten?
  • Hoe maak je samen met je buren en de gemeente je wijk natuurinclusief?
  • En hoe spreek je de gemeente, een projectontwikkelaar of woningcorporatie aan op hun verantwoordelijk in het creëren van een mens- én natuurvriendelijke woonomgeving?
 Kom jij, als enthousiaste particulier en/of vrijwilliger, ook naar een van onze gratis bijeenkomsten?
Je bent van harte uitgenodigd, maar let op, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (ook afhankelijk van de geldende Covid-19-maatregelen*). Zorg dus dat je er snel bij bent.

We zien je graag op zaterdagochtend 9 oktober in Fort Giessen - Inloop start om 9.30 uur. Bijeenkomsten duren een dagdeel.

Wil je komen, meld je dan aan op: www.zoogdiervereniging.nl/NIB

*Mocht het, in het geval van geldende veiligheidsmaatregelen in relatie tot Covid-19, niet mogelijk zijn om bij elkaar te komen op locatie, dan zal worden overgegaan op een online bijeenkomst.

De organisatie is in handen van Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging.