Contact

Unieke Faunatoren in Dussen

27-01-2020
Maandag 27 januari werd tijdens het ochtendgloren in aanwezigheid van wethouder Roland van Vugt de eerste schroefpaal geboord voor het fundament van een zogenaamde 'Faunatoren'.

De unieke toren van uiteindelijk zes meter hoog is speciaal ontworpen als huiszwaluwentil, een kraamkamer voor vleermuizen en insectenhotel. De achthoekige vorm van de kap is een knipoog naar de eveneens achthoekige toren van het naastgelegen Kasteel Dussen.
Voor de invulling heeft de projectgroep contact gezocht met de lokale basisscholen om ook de jeugd bij het project te betrekken. Eind maart vindt de officiële opening en onthulling plaats.Op de foto naast de medewerkers van de firma 'Krinner' wethouder Roland van Vugt (CDA)  Linda van Zwet en Len Bruining (Altenatuur)

De gemeente Altena, maar ook Waterschap Rivierenland, het Brabants Landschap, Brabant Biesboschfonds, Vogelbescherming Nederland en de Nationale Postcodeloterij hebben hiervoor een belangrijke financiële bijdrage geleverd. 
Roel Wigman van het NIA, Linda van Zwet en Len Bruining van natuurbeschermingsvereniging Altenatuur zijn initiatiefnemers van het project.