Contact

Vrijwilligers gezocht

31-01-2019
Fort Giessen is het educatiefort van Brabants Landschap voor Natuur én voor de Eerste Wereldoorlog. Vrijwilligers van de verenigingen Altenatuur en Acheo-Altena zorgen ervoor dat het fort regelmatig open is voor publiek en voor groepen bezoekers. We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers om hierbij te helpen.
Gastvrouw/gastheer gezocht
 
Fort Giessen is het educatiefort van Brabants Landschap voor Natuur én voor de Eerste Wereldoorlog. Vrijwilligers van de verenigingen Altenatuur en Acheo-Altena zorgen ervoor dat het fort regelmatig open is voor publiek en voor groepen bezoekers. We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers om hierbij te helpen.Fort Giessen bezoeken
Op Fort Giessen kunnen bezoekers de Eerste Wereldoorlog beleven met een spannende tocht door en rondom het fort. Onderweg kom je langs kruitkamers en een kanon uit 1894. Met een trekpontje kunnen bezoekers de gracht oversteken naar het Educatiepark dat is ingericht met loopgraaf. Buitenom de fortgracht ligt een opengesteld wandelpad; het Koekkoekspad. 

Fort Giessen open met vrijwilligers
Het fort is in gebruik door natuurvereniging Altenatuur en de Archeologische Vereniging van het Land van Heusden en Altena. Iedere laatste zaterdag van de maand van april tot en met september van 12.00 tot 16.00 uur zorgen vrijwilligers ervoor dat het fort geopend is voor publiek. Daarnaast zijn er veel verzoeken van groepen die het fort willen bezoeken en van schoolklassen. 

Wie zoeken wij?
We zijn op zoek naar nieuwe gastheren en gastvrouwen om te helpen bij de openstelling van het fort. Mensen die graag in het fort aan de slag gaan en van aanpakken houden. Ervaring met gastvrouw - gastheerschap is niet nodig. Zolang u er plezier in hebt om bezoekers te woord te staan, vragen te beantwoorden en, indien de behoefte er is, een rondleiding te verzorgen. U hoeft ook niet alle kennis over het fort of over de natuur te hebben, het gaat erom dat u enthousiast bent over de plek en hierover wilt vertellen aan bezoekers. 

Wat vragen wij?
U vindt het leuk om bezoekers welkom te heten op het fort. We zijn op zoek naar mensen die goed kunnen samenwerken en sociaal vaardig zijn om bezoekers (gidsen, leerkrachten, vrijwilligers, bedrijven etc.) te woord te staan. U bent ongeveer 1 middag per maand beschikbaar, vaker mag natuurlijk!

Interesse?
Op maandag 11 februari 2019 is er een vrijblijvende informatieavond op Fort Giessen, Giessensesteeg 2 in Giessen. De avond begint om 20.00 uur. Iedereen die graag wat meer wil weten over het vrijwilligerswerk is van harte welkom! Graag van tevoren aanmelden bij John Kollen van Archeo-Altena via j.kollen@casema.nl of op 06-54284567.