Contact

Agenda : - Eindejaars Plantenjacht

Categorie: Activiteit
Data:
02-01-2024
13:15 - 16:30
Locatie: Fort Giessen, Giessensesteeg 2, 4283 HP Giessen

Doe mee met de Eindejaars Plantenjacht!
We gaan op zoek naar bloeiende planten in een ogenschijnlijk onmogelijke periode: midden in de winter, rond de feestdagen (tussen 25 december en 3 januari). We zijn benieuwd hoeveel verschillende planten er dan nog in bloei staan en welke bloeiende plant het meest wordt gezien. 

We verwachten deze winter aardig wat bloeiende planten te vinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om soorten die bij het uitblijven van serieuze nachtvorst de bloei nog wat weten te rekken of om soorten die het hele jaar door bloeiend te vinden zijn. En als het weer echt meezit dan beginnen voorjaarsbloeiers al te bloeien op zonnige en beschutte plekken, zoals we in eerdere jaren hebben gezien.

Dit keer gaan we op dinsdag 2 januari op pad om de flora rond Fort Giessen en in het Almbos te inventariseren.

We verzamelen tussen 13.15 uur en 13.30 uur op de parkeerplaats bij Fort Giessen.

Dan starten met een rondje om het Fort via het Koekkoekspad gevolgd door een rondje Almbos en eventueel nog stukje Rijswijk of Giessen er bij. De duisternis zal het eindmoment wel gaan bepalen, rond half vijf verwachten we.

Als de weersverwachting buitengewoon slecht is dan ontvangt u kort voor 2 januari nog een mailbericht (als u zich hebt aangemeld) van afgelasting en we zetten het op de website.

We hopen jullie te zien op 2 januari.

Hartelijke groet en alvast fijne kerstdagen en jaarwisseling gewenst,

Jaap, Margo en Ernst-Jan,